2008 m. birželio 6 d., penktadienis

xayh-vkop arba gyvenimas, 'tsakant

Šitą. Darbe užpuolė skruzdėlės.
Įsikūrė po laiptais, siauru takeliu užlipa ir nematomu plyšiu įlenda pro duris. Artimiausia patalpa - virtuvė. Cukrinė, imbieriniai sausainiukai, trupinėliai... Jų DAUG.
Nuplikiau verdančiu vandeniu lizdą, išpurškiau viską spiritu, išploviau dezinfektantu... Pusei dienos padėjo. Išeinant - vėl tvarkingas kareivukų takelis...

Pirmadienį, įtariu, teks startuoti nuo Senukų. Nebent per savaitgalį jos pačios išdvėstų. Pirksiu kokį nors brudą, jei ne, įjungsiu piktą fantaziją ir pati sumiksuosiu kokio aršeniko.

Ta proga prisiminiau, kaip lankiaus Porton Down'e, slaptame Didžiosios Britanijos karinių laboratorijų komplekse (kursus turėjau, nerealiai faina vieta...). Tai jie, gyvendami berods ilgiausiame Europos pastate (40 minučių ėjimo nuo vieno galo iki kito), turi dvi problemas, kurių negali išspręsti nuo 1916m. Skruzdėlės patalpose ir laukiniai triušiai apylinkėje.
Sakė, ko tik neišbandė... O aš sau tyliai šaipiaus - o kas gi man, kad šniūrais skruzdėlės vaikšto ir triušiai laidus graužia ;)
Prisišnekėjai, Zaulia... Nu ką, tereikia dabar atidžiai žiūrėt į pievelę priešais langus. Niekada negali žinot. Triušiai mieli, ar ne?

Sam Samyčius namo parvežė... Nujautė, kad pavėlavau į autobusą. Geras tėvelis, geras.

4 komentarai:

  1. Būna tokių specialių namukų skruzdėlėms, a la gaudyklių su kažkokiais chemikalais ar virusais, kuriuos jos parneša į lizdus. Mano grupiokei padėjo, kai išsinuomotame bute aptiko vadinamas faraonkes. Dar galima kiaušinio trynį su boro rūgtim maišyti, tada jų pilvai suakmenėja. Dar gali duot kreidos, tada ramiai sėdės kampe ir pieš :D Yra ten turguje kažkokia, sako padeda irgi kai kam.

    AtsakytiPanaikinti
  2. boro rūgšties net labėj yra, lecitinas vietoj kiaušinio trynio, buljoninių mišinių irgi krūva... Įtariu, kad vien azarto reikalas yra pačiai miksuot;)
    Gerai, kad ne faraonkės... ale lyg ne rudos. Mažos, juodos... Oh weh.

    AtsakytiPanaikinti
  3. Lietuvos sąlygom realiau, kad kurapkelėmis apteksi :)

    AtsakytiPanaikinti