2013 m. rugpjūčio 1 d., ketvirtadienis

Scientific utopia

I want my ministers have a scientist like you, to tell them what can be done and in what timelines, sako Kasparas Danielius Juergenas. Praleidžiame su juo visą vakarą, kalbėdami apie astrofiziką, vaikų auklėjimą, mokslines utopijas, konsumerizmą ir naminį kinrožių vyną.
Iš pradžių norisi paklaust jo, kas tave gi čia nešė, į šitą galerą, į šitą karštą lipnų ir tamsų kraštą? O po to supranti, kad visgi tai idealus baro savininko darbas Jamaikos užkampy, susirenkant keisčiausius užklydusius egzempliorius, kasdien kalbant apie įvairiausius dalykus. Paralelinės visatos baras, maža kondicionuojama kišenėlė, kvantinės mechanikos paistalai prie alaus ir šiltos šypsenos. Vienas kitas senas draugas, tell me what your poison is, ir nejučia dingstantis laikas.

Skurdi ta kalba, sako Kasparas, kaip gi jie turi tik vieną žodį, theory, tokiai įvairovei kaip Annahme, Behauptung, Erklearungsversuch ir Theorie. Gi kokie atspalviai, kokie skirtumai! Juokiasi Kasparas, dažnai jam jamaikiečiai sako, evolution is just the theory, taip taip, gravity is just the theory, too, atšauna jiems šis garbanotas vokietis.

Taip slenka lipnūs jamaikietiški vakarai, žaidžiant domino su kotedžų savininku jamaikietiškom taisyklėm, ir geriant nesaldų romą pas Kasparą.

Jau visai tuoj namo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą