2010 m. gruodžio 2 d., ketvirtadienis

šiaurinė žvaigždė

Kartu su R. atsidūstame, kaip pasiilgome balandžio, skaidraus dangaus ir šiaurinės žvaigždės virš sidabrinio lauko. Kaip kartais jaučiamės idiotėmis dėl savo idealizmų. Kaip ne visi žmonės yra geri ar patikimi.. Ir atsiranda, kas apkabina, "už letenos, ausies palaiko", kartu į koncertą nueina.

Turbūt ta prieškalėdinė tamsa susikaupė. Bet paukščio žingsneliu prirėpliosim ir prie šviesos. O tuomet - "tik ilgas šviesos laukimas".

Kažkuria pakaušio dalimi nujaučiu kažkokią mažą bėdą, bet tai čia turbūt su mano doktorantūros atestacija ir metine ataskaita susiję - nieko naujo, ko nežinočiau. Džiaugiuosi mažais dalykais, sapnais, sausainių receptais ir mandarinine antimi Žvėryno tvenkiniuose. Maga išsitraukti fotoaparatą, plačiakampį objektyvą, išbandyti tas 1976-ųjų juosteles iš kino studijos, gauti išryškintas juosteles iš R. gimtadienio.

Galų gale ištiko įkvėpimas rašyti mokslinę ataskaitą - ne vien dėlioju ir stumdau pastraipas. Nuoseklus tekstas kol kas liejasi, ir viskas yra labai gerai.

Pasikalbu su J., tupinčiu Prahoje. Nebuvus aš apsnigtoje Prahoje, sako, kad gražu. Žaislinio dydžio nameliai riestose gatvytėse, troškinti pipirai ir sausainiai su cukatais. Džiazas ant Karlo tilto ir Vltavos garsas fleitoje.

5 komentarai:

  1. Keista, ir as jauciu kazkur i ausi tyliai kvepuojant tai prieskaledinei tamsai.. Juoda juoda juoda kur dairais. Liudni sapnai. Mintys apie Lietuva. Ir tavo grazus irasai. Darbingi. Pasiilgau mociutes vilnoniu kojiniu. Tikejimo meile. Pavasario laukimas. Midiju bliudas vakarais ziurint filma. Apkabinimas ir priminimas kad kai dievulis uzdaro langa, atplesia kokiu skaniu sausainiu pokeli..

    AtsakytiPanaikinti
  2. tam ir tas prieškalėdinis niūrumas, kad suprastumėm ko laukiam, turbūt.
    ir tiki tu meile, ir pavasaris ateis gi. O apkabint tikrai gi yra kam.
    Ir aš dar siunčiu ant viršaus apkabinimą. Ir viskas bus gerai. Pilni žandai imbierinių sausainių.

    AtsakytiPanaikinti
  3. o man! O man! O man atostogos!!! :D per visas tamsumas ir juodumas plaukiosiu baseinuose ir visaip ten kitaip ilsėsiuos. Kaip aš pavargau.

    AtsakytiPanaikinti
  4. kaip gerai gerai. prasiplaukiosi, pailsėsi.

    Turiu fotkių iš belgų! Atsiųsiu ryt.

    AtsakytiPanaikinti
  5. :D biškiuką bus baisu žiūrėt, jaučiu, bet laukiu laukiu :)

    AtsakytiPanaikinti